Ernst <3
Jag är kär i Ernst Kirchsteiger! Av den simpla anledningen att han har skapat det godaste brödreceptet någonsin!!

Superduper gott!!
2 bröd
7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
1 liter naturell youghurt
2 dl russin
2 dl hela hasselnötter
3 dl torkade strimlade aprikoser
smör till formen
2 dl solros- eller pumpafrön
Rör ihop mjölsorterna, saltet och bikarbonatet i en bunke.
Tillsätt sirap, yoghurt, russin, nötter och aprikoser och rör ihop till en kladdig deg/smet.
Smöra två avlånga brödformar och använd solros-/pumpafrön på samma sätt som man använder ströbröd i vanliga fall.
Häll i degen, men lämna några centimeter vid kanten för jäsningen i ugnen. jämna till ytan och strö över solros-/pumpafrön.
Grädda i 200 grader i 60 minuter och sänk sedan till 175 grader och grädda i ytterligare 30 minuter.
Jag hade även i valnötter i mitt bröd och blandade ut solrosfröna med sesamfrön (älskar sesamfrön).
Lycka till med världens godaste bröd!

Superduper gott!!
2 bröd
7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
1 liter naturell youghurt
2 dl russin
2 dl hela hasselnötter
3 dl torkade strimlade aprikoser
smör till formen
2 dl solros- eller pumpafrön
Rör ihop mjölsorterna, saltet och bikarbonatet i en bunke.
Tillsätt sirap, yoghurt, russin, nötter och aprikoser och rör ihop till en kladdig deg/smet.
Smöra två avlånga brödformar och använd solros-/pumpafrön på samma sätt som man använder ströbröd i vanliga fall.
Häll i degen, men lämna några centimeter vid kanten för jäsningen i ugnen. jämna till ytan och strö över solros-/pumpafrön.
Grädda i 200 grader i 60 minuter och sänk sedan till 175 grader och grädda i ytterligare 30 minuter.
Jag hade även i valnötter i mitt bröd och blandade ut solrosfröna med sesamfrön (älskar sesamfrön).
Lycka till med världens godaste bröd!